Cooked Cured Meats
Cooked cured meats are usually made from whole muscle cuts that are treated with brine, tumbled and then cooked.
The brine is injected into the meat and protein breakdown is promoted by massaging the meat in the tumbler. Activation of the proteins by salt, phosphates and other technological additives optimizes water binding and thus compensates for cooking loss.
The result is a tender meat texture that is juicy, yet firm. The color is stabilized by the curing process and preserved by reddening aids. Ideally, cooked ham has a meaty cured flavor that is enhanced by a slight spiciness. Classic cooked cured products are "Kasseler Products".
In most cases, the back muscles of the pig are used. Curing is usually done with an injected brine consisting of water, nitrite curing salt and stabilizers. After resting and reddening, the pieces of meat (loin and neck) are cooked and smoked in a hot smoking process.
In addition to the classic cooked ham, there are molded meat products that are made from chopped muscle sections that are combined to form a piece of meat through an optimal protein breakdown in the tumbling process, during cooking. Sold are these products as toast ham or molded ham.
Popular cooked ham products can also be made from chicken and turkey and are mainly marketed as cold cuts.
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Lay Gewürze GmbH
Würz- & Lebensmitteltechnologie
Im Oberen Weidig 2
D-98631 Grabfeld
Würz- & Lebensmitteltechnologie
Im Oberen Weidig 2
D-98631 Grabfeld
Mo. - Fr.: 07:30-16:30 Uhr
+49 36944 521 486
+49 36944 521 300
Abpackung:
1 kg
Productnr.:
140133
Komplettprodukt für Kasseler-Zwiebelfleisch, Salatdressings, Salatsaucen (Weiß- und Rotkrautsalat, Kartoffelsalat, Wurstsalat) und MarinadenAussehen/
Charaktergräulich; mit groben Zwiebeln, Paprika, PfefferAnwendung/
g je kgje kg Kasseler in Scheiben: 1,2 kg Aufguß und 300 g Zwiebelscheiben; Aufguß: 1 Ltr. Wasser mit 125-150 g Defti-Fit und 150-200 g Salatöl vermengenUmverpackung20 Btl. je Krt. (DF 100) / 36 Krt. per PaletteArtikel-StatusHalal geeignet
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
1,5 kg
Productnr.:
14024
ohne zugesetzten GeschmacksverstärkerAussehen/
Charakterorange; Macis, Zwiebel, Pfeffer, Chilli, Ingwer, KnoblauchAnwendung/
g je kg5 g je kgUmverpackung10 Btl. je Krt. (DF 102) / 36 Krt. per Palette
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
12 kg
Productnr.:
551701
Spritzmittel für die Herstellung von Bio-SchinkenAussehen/
Charaktergelbliche FlüssigkeitAnwendung/
g je kg60 g je Liter LakeUmverpackung20 Kan. pro Lage/ 3 Lagen pro Palette = 60 Kanister
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
25 kg
,
2 kg
Productnr.:
170381
Spezialprodukt für die Lebensmittelindustrie für Lebensmittel, begrenzte Verwendung.Aussehen/
CharakterAnwendung/
g je kgUmverpackungPalette à 30 SackArtikel-StatusHalal zertifiziert
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
20 kg
,
1 kg
Productnr.:
17064
Spritzmittel mit Farb- und Geschmacksstabilisator für KochschinkenAussehen/
CharakterAnwendung/
g je kgUmverpackung6 Hobbock pro Lage / 3 Lagen pro Palette = 18 Hobbock
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
2 kg
,
25 kg
Productnr.:
170182
Phosphathaltiges Spritzmittel für alle Kochpökelwaren_x000D_
Für Lebensmittel, begrenzte Verwendung.Aussehen/
Charaktergelblich; Pfeffer, KnoblauchAnwendung/
g je kg50 g je Liter Lake bei 18-20 %iger EinspritzungUmverpackung10 Btl. je Krt. (DF 100) / 36 Krt. per PaletteArtikel-StatusHalal geeignet
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Abpackung:
25 kg
Productnr.:
18066
Flüssiges Spritzmittel für Schweinebauch, Kochschinken, Kasseler und Kasseler gegartAussehen/
CharaktergelblichAnwendung/
g je kg50 g je Ltr. NPS-Lake (Lakestärke 20 °) bei 9 %iger EinspritzungUmverpackung12 Kan. pro Lage/ 2 Lagen pro Palette = 24 Kanister
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Abpackung:
14 kg
Productnr.:
180173
Pökelhilfsmittel_x000D_
Für Lebensmittel, begrenzte Verwendung.Aussehen/
CharaktergoldbraunAnwendung/
g je kg50 g je Liter Lake bei 20% iger Einspritzung _x000D_
Vor Gebrauch schütteln !Umverpackung20 Kan. pro Lage/ 3 Lagen pro Palette = 60 Kanister
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